2014. október 13., hétfő

Esküvői torták

esküvői torta
Vintázs gyöngytorta
http://www.fotozz-alkoss.info
   Az esküvői torta az esküvő alap tartozéka. Kiválasztását javaslom nagyon körültekintően végezni. Nagyon fontos, hogy a torta tökéletesen megtartsa a formáját és ha nincs jól összerakva akkor nem biztos, hogy a felhasználásig ki fogja bírni és természetesen az sem mindegy milyen minőségú alapanyagokkal dolgozik az adott cukrászat. Itt is érvényes, hogy nem mindig a legolcsóbb a legjobb. Az a legszerencsésebb, ha a torta és a sütemény egy helyről érkezik, így könyebb a szállítást megoldani. Néhány cukrászat rendelkezik saját hútőautóval, de ha nem tudunk bérbe venni egy napra.
  Természetesen én ebben is tudok segíteni.
Ma már az esküvői torta nem feltétlenül a hófehér emeletes tortát jelenti, persze a hagyományos esküvői torták is még mindig szép díszítői lehetnek egy esküvői asztalnak. Régen többnyire krémmel díszítettek voltak az esküvői torták, ma már sokkal inkább hódítanak a fondant borítású szépségek. Nagyon divatosak a vintázs díszítésű torták ekrü, halványzöld és halványlila színekben is. Furcsa lehet a hagyományos tortákhoz szokott megrendelőknek, de a fekete és szürke árnyalatokban pompázó tortaköltemények igazán romantikus és elegáns hangulatot tudnak árasztani. Már az sem szabály, hogy az esküvői tortának emeletesnek kell lennie. Nagyon divatos mostanában a minitortákból összeállított tortaállvány és a sok kis tortából álló tortaasztal is.
Orchidea torta
  Vannak akik olyannyira nem ragaszkodnak a hagyományos esküvői édesség formájához, hogy a tematikus esküvőhöz illő tematikus tortát rendelnek. Láttam már esküvőn vadászos, orvosos, repülős, népmesés, kalocsai témájú tortákat is. Az sem ritka, hogy az esküvői tortát elviszik a vicces irányba és különböző vicces nászpárokkal díszítik. A formákhoz sem feltétlenül ragaszkodunk ma már. Lehet a hagyományos kerek torta mellett szögletes, szív alakú, könnycsepp, hatszögletes tortákat is süttetni, valamint a topsy turvy is teret hódít magának az esküvői torták között.  A topsy turvy az egy olyan speciálisan összeállított emeletes torta ami olyan hatást kelt, hogy mindjárt összedől. Ettől függetlenül mégis nagyon elegáns és egyedi tud lenni.
Vintázs gyöngytorta

esküvői torta
Hattyúk tava tort
Ma már szinte nincs is lehetetlen a tortadíszítésben. Ami a technikákat illeti már tudunk készíteni csipkét is cukorból, figurákat, járműveket,bármilyen élethű virágot cukorból ( rózsa, nárcisz, napraforgó, orchidea, tulipán, liliom stb.) Ezekből a cukorvirágokból fantasztikus díszeket is készíthetünk az esküvői asztalra és készíthetünk belőle a vendégeknek köszönetajándékot is azokból a virágokból amik harmonizálnak az esküvői díszítéssel és menyasszonyi csokorhoz. Érdemes a tortát is az esküvő jellegéhez és díszítéséhez csináltatni akár élő akár cukorvirágból készítik. Ami még nagyon trendi az a karamell virággal díszített torták. Ebből a karamellből szintén készíthetünk szobrokat, asztaldíszeket, ami szintén emelheti az este szépségét. Különös üveghatásúak ezek a karamellvirágok. 

Grillázstorta

esküvői torta
Romantikus csipke torta
  Különleges és szerintem egyben nélkülözhetetlen eleme az esküvőnek a régi hagyományokat idéző égetett cukorból és olajos magvakból készült grillázstorta. Régen főleg diót használtak, ma már nagyon érdekes reform pörkölt tortákat is készítenek. Raknak bele szezámmagot, mákot, mandulát, aszalt gyümölcsöket, sőt már készítenek diabetikus grillázstortát is a fogyni vágyóknak és cukorbetegeknek is. Formáját tekintve lehet bármilyen pl. autó, lovasfogat, malac, kosár, amit meg lehet rakni lakodalmas barack süteménnyel vagy cukorvirágokkal is.
   A grillázstortát a hagyományok szerint a menyasszony és a vőlegény egy késszel darabokra töri és a hiedelem szerint ahány darabra törik annyi boldog évet fognak együtt eltölteni.

A képeken látható torták mind egytől egyig az én munkáim. Nézz körül bizalommal tortás oldalamon is hátha találsz valami érdekeset. http://www.sugarfantasie.blogspot.sk
  Ha a torták alatti linkre  vagy sa torta nevére kattintasz egyenesen a képen látható torta blogbejegyzésére jutsz.   





esküvői torta
Gótikus szív torta

esküvői torta
Napraforgó torta

esküvői torta
http://www.sugarfantasie.blogspot.sk

esküvői torta
Elegáns fekete torta


esküvői torta
http://www.sugarfantasie.blogspot.sk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Design By:
SkinCorner